Skip to Main Content

Copenhagen Business School logo

FRA VELFÆRDSSTAT TIL OVERVÅGNINGSSTAT


Date and time

Thursday 10. March 2022 at 15:00 to 17:30

Registration Deadline

Thursday 10. March 2022 at 15:00

Location

Copenhagen Business School SP201, Solbjerg Plads 3, 2000 Frederiksberg Copenhagen Business School SP201
Solbjerg Plads 3
2000 Frederiksberg

FRA VELFÆRDSSTAT TIL OVERVÅGNINGSSTAT


Boglancering - oplæg og debatmøde om skyggesiderne af digitalisering i den offentlige sektor

FRA VELFÆRDSSTAT TIL OVERVÅGNINGSSTAT

Kom til oplæg og debatmøde om skyggesiderne af digitalisering i den offentlige sektor

Digitalisering af den offentlige forvaltning, der burde sikre bedre beslutninger, mere effektiv sagsbehandling, lavere omkostninger og gladere borgere, viser også sine mulige skyggesider.

I den nye bog ”Fra Velfærdsstat til Overvågningsstat – Algoritmernes magt i den offentlige forvaltning” rejser Michael Jarlner og Kim Escherich i samarbejde med en række førende eksperter nye spørgsmål om konsekvenserne af offentlig digitalisering for retssikkerheden, grundlæggende værdier og borgervelfærd i nutidens og fremtidens Danmark.

Hvad sker der eksempelvis, når det offentlige ved brug af prædiktive modeller søger at løse problemer, før de overhovedet opstår? Når fokus på individet erstattes profileringer, der måler og evaluerer alle medlemmer af befolkningen i forhold til hinanden? Samt når statsapparatet påtager sig rollen som ”influencer” og målrettet forsøger at påvirke bestemte befolkningsgrupper i retning af mere ”tilpasset” adfærd?

I anledning af bogens udgivelse inviterer CBS’ Digital Transformations Platform til oplæg og debatmøde om fremtidens digitaliserede offentlige sektor. Michael Jarlner og Kim Escherich vil præsentere bogen og give deres bud på, hvorfor diskussionen er relevant for dansk politik netop nu. Tre af bogens bidragsydere – Helene Ratner, Mikkel Flyverbom og Frederik Schade – giver derpå deres egne perspektiver på implikationerne ved offentlige digitalisering. Derefter åbner vi op for debat med Professor Sune Lehmann fra DTU, de fremmødte og dagens værter.

Efter debatten byder Digital Transformations Platformen på bobler og lækre toner fra DJ Low Pressure i Faculty Club.

Vi glæder os til at se jer!
Fra velfærdsstat til overvågningsstat - Algoritmernes magt i den offentlige forvaltning af Kim Escherich (red.), Michael Jarlner (red.) (2021) er udgivet af Djøf Forlag. Boglanceringen er støttet af CBS Digital Transformations forskningsplatform. 

Organizer Contact Information

Digital Transformations Platform
Phone: +45 3815 3815
transformplatform@cbs.dk

Organizer Contact Information

Digital Transformations Platform
Phone: +45 3815 3815
transformplatform@cbs.dk